Öppen föreläsning Yngve Bergqvist - grundaren av ICEHOTEL i Jukkasjärvi

Under gårdagskvällen anordnade vi tillsammans med F7 Dalarna en öppen föreläsning med Yngve Bergqvist som är grundare av ICEHOTEL i Jukkasjärvi. Snöandet gjorde att Yngve blev lite försenad. 
Väl på plats inledde Yngve med att berätta om hur han startade med forsränning och fortsatte sedan att berätta om uppstarten av ishotellet, som i första upplagan var 60 m2.  Ishotellet idag är över 5 500 m2 stort och årets ishotell är det 29:e i ordningen. Isen tas från Torneälven som ligger precis bredvid hotellet. 
Yngve berättade om hur ishotellet har bidragit till Jukkasjärvi där skolan gick från nedstängingshot till att bli full.  Vidare köper hotellet in tjänster från lokala entreprenörer för flertalet miljoner varje år. 
Yngves tre bästa tips till entreprenörer är att gräva där du står för det mesta är ogjort samt se möjligheter istället för hinder och att tänka långsiktigt .   

Yngve1 Yngve2 Yngve3 Yngve4 Yngve5 Yngve6 Yngve7 Yngve8 Yngve9 Yngve10 Yngve11 Yngve12 Yngve13 Yngve14 Yngve15 Yngve16 Yngve17 Yngve18

Nyhetsarkiv